Блоги → Перегляд
Мітки Діалоги

УЧИТЕЛЬ І УЧЕНЬ

Понеділок, 15:53, 11.01.21

Рейтинг
7 0
Переглядів
385

0
0

ДІАЛОГИ

469

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чому окремі люди вважають, що можуть жити за рахунок інших?

УЧИТЕЛЬ. Кожен демон вважає, що він може жити за рахунок інших. Як правило, така людина вважає себе рівною з Богом. Коли ж це демон-проповідник, він ще й промовляє до своєї пастви: «Навіщо ви шукаєте Бога в небесах? Ви самі – боги! Ви можете робити все, що забажаєте. Не вірте в Бога, викиньте Його, Він – мертвий».

     Усіх, хто не відноситься до їхніх релігійних, соціально-політичних груп, вони вважають людьми другого сорту, невдахами, а тому думають, що мають право експлуатувати їх, тобто жити за чужий рахунок. Ось така демонічна філософія і така демонічна мораль.

470

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, останнім часом люди прагнуть досягти вищих матеріальних систем за допомогою механічних засобів. Чи є у цьому якийсь сенс?

УЧИТЕЛЬ. Демони не вірять, що завдяки доброчинному життю можна потрапити на вищі планетні системи. Вони думають, що їм вдасться створити свій власний процес вознесення та побудувати апарати для досягнення будь-якої вищої матеріальної планети. Це приклад чергового невігластва. Внаслідок такої діяльності, самі того не відаючи, вони порушують екологічний баланс на Землі та скочуються в пекло.

471

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, хто такі лжевчителі?

УЧИТЕЛЬ. Це один з різновидів демонів, тобто невіруючих. Не визнаючи жодних авторитетів, вони поводять себе дуже зухвало. І причиною тому є матеріальна ілюзія, в якій вони перебувають. Іноді такі демони беруть на себе роль проповідників та вводять людей в оману. Вони навіть можуть стати дуже популярними, як релігійні реформатори, або як втілення Самого Бога. Вони або здійснюють показові жертвоприношення, або поклоняються матеріальним ідолам, або створюють власного бога. Прості люди, які не володіють вищими езотеричними знаннями, можуть оголосити таку людину богом та поклонятися їй, як Богу. Вони вважають такого самозванця глибоко релігійним, наділеним духовним знанням.

     Прийнявши на себе образ духовного учителя, така людина займається усілякими дурницями: випиває, блудить з жінками-прихожанками, вимагає гроші, любить розкішні речі та примушує прихильників кланятися в ноги і цілувати руки. Насправді життя Духовного Учителя вимагає дотримання багатьох обмежень. Але демони не рахуються з цим. Вони вважають, що будь-який шлях, придуманий тією чи іншою людиною, є її індивідуальним шляхом, і що не існує якогось вищого припису, якоїсь обраності та шляху, по якому слід іти. Такі лжевчителі ігнорують правила та регулюючі принципи, рекомендовані у Священних Писаннях.

472

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чому матеріалісти відчувають заздрість до Всевишнього Господа та Його відданих слуг?

УЧИТЕЛЬ. Матеріалісти не вірять у Священні Писання, а тому й не вірять в існування Всевишнього. Існування Верховної Божественної Особи (Вищого Хазяїна) породжує у них заздрість. Маючи багатство й владу, їм важко припустити, що є хтось набагато сильніший за них. Такі люди не знають, що нинішнє життя – підготовка до наступного, і тому вони фактично заздрять Богу та віруючим так само, як і іншим більш успішним людям. Не володіючи істинним знанням, вони з легкістю чинять насилля по відношенню до себе та інших. Такі люди вважають помилковими докази щодо існування Всевишнього Господа, відкидають авторитет Священних Писань, заявлючи, що вони написані не Богом, а смертними людьми. А тому у кожній своїй дії, у кожному вчинку, вони вважають себе незалежними та повновласними господарями тієї території, яку контролюють. Рахуючи, що їм немає рівних за силою, владою і багатством, матеріалісти думають, що можуть діяти, як їм заманеться, і ніхто не зможе їх зупинити.

473

УЧЕНЬ. Чи карає їх Господь за таке невігластво?

УЧИТЕЛЬ. Демони-матеріалісти, які не визнають вищої волі Всевишнього Господа, мають можливість деякий час діяти на власний розсуд. Однак, їхнє наступне народження визначається не їхнім власним рішенням, а рішенням Бога, який бере до уваги лише свідчення Святого Духа.

     Після смерті людини-демона, її індивідуальна душа знову розміщується у черево наступної матері, де вона за вказівкою Вищої Сили отримує нове тіло, згідно зі своїми вчинками у попередньому житті. Це може бути тіло тварини, птаха, риби, навіть комахи, іноді людини і т.п.

     Різноманітність форм життя у матеріальному світі обумовлена не випадковістю, а Вищою Силою, яка керує еволюцією. Таким чином, частина демонічних натур знову потрапляє в черево до матерів-демонів, звідки вони знову народжуються заздрісними та низькими людьми, сповненими похітливих бажань, агресивності та підступності. Їхні повадки стають схожими на повадки диких тварин, котрі живуть у дикій природі. Якщо такі натури не народжуються в тілах тварин, то народжуються серед декласованих елементів, таких як бомжі, п’яниці, наркомани, повії, злочинці. Іноді трапляється, що вони народжуються у бідних сімях, де стають бичами для своїх батьків та родичів.

474

УЧЕНЬ. І вони вже ніколи не зможуть повернутися у вищий Духовний Світ?

УЧИТЕЛЬ. Відомо, що Бог милосердний, але Його милість не розповсюджується на демонів. У Священних Писаннях чітко сказано, що демони життя за життям народжуються у череві демонів, подібних до них, і, не отримуючи милості Всевишнього Господа, опускаються все нижче і нижче, поки, нарешті, не отримають тіло тварини на зразок кішки, собаки, свині, щура і т.д. Тут ясно вказується, що демони фактично не мають можливості заслужити милість Господа.

475

УЧЕНЬ. Але ж люди вважають Бога милосердним і люблячим. А тут виходить, хо Його не можна називати все милостивим…

УЧИТЕЛЬ. У Священних Писаннях написано, що Всевишній Господь «не відчуває ненависті ні до кого». Однак, не відчувати ненависті і бути милосердним – поняття за своєю суттю різні.

476

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, Ви казали, що дорогу до пекла відкривають троє воріт. Які це ворота?

УЧИТЕЛЬ. Похіть, гнів і жадібність. Людина прагне задовольнити свою похіть, і коли не може цього зробити, народжується гнів, жадібність та потяг до злочинних дій. Розумна людина, щоб не скотитися до демонічного образу життя, повинна прагнути побороти цих трьох ворогів, бо вони здатні довести душу до того, що звільнення від матеріальних мотузок стане неможливим. Саме тому слід особливо остерігатися похоті, гніву, жадібності – цих трьох найзапекліших ворогів тілесного життя.

     Чим менше людина зачеплена зазначеними пороками, тим чистішим стає її існування, і вона отримує можливість дотримуватися правил та приписів Священних Писань.

477

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, якщо людина дотримується Священних правил та приписів, що це їй дає?

УЧИТЕЛЬ. Дотримуючись регулюючих принципів людського життя, людина поступово піднімається до рівня духовного удосконалення. Розвиваючи та поглиблюючи знання щодо цього процесу, можна піднятися на вищий рівень самореалізації. Самореалізація досягає стадії досконалості в процесі відданого служіння Господу. А досягнувши відданого служіння (щоденне дотримання десяти Божих Заповідей), обумовлена душа отримує звільнення і назавжди повертається у свою вищу Духовну Обитель, тобто в рай.

478

УЧЕНЬ. Таким чином, кожен, хто відкидає напучування Священних Писань і діє з власної прихоті, ніколи не зможе повернутися в Духовний Світ?

УЧИТЕЛЬ. Кожна людина повинна дотримуватися цих правил і приписів, а хто діє з власної прихоті, підкоряючись похоті, жадібності та гніву – не може досягти досконалості у цьому житті.

     Говорячи по-іншому, той, хто теоретично знає десять Заповідей Божих, але не дотримується їх у житті, відноситься до нижчого розряду людських істот – невігласів. Жива істота в людській формі життя повинна бути розсудливою та дотримуватися регулюючих принципів, які сприяють її просуванню на вищий рівень; в противному випадку вона деградує.

479

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, що означає «діяти з власої прихоті»?

УЧИТЕЛЬ. Людина, яка свідомо порушує встановлені правила, діє, підкоряючись прихоті. Вона знає, що її вчинок недозволений, і все ж здійснює його. Це і називається – діяти з власної прихоті, тобто своєвільно. Доля таких людей – бути покараними Всевишнім Господом. Вони не можуть досягти досконалості, котра являється метою людського життя і полягає в очищенні свого існування від негативних думок та вчинків. А, значить, і не можуть досягти істинного щастя.

480

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, перелічіть слабкості, притаманні людині.

УЧИТЕЛЬ. Обумовлені душі особливо схильні до наступних чотирьох пороків:

1.   Недосконалість почуттів, тобто прагнення до вільного кохання.

2.   Схильність до обману.

3.   Схильність до помилок.

4.   Схильність потрапляти під вплив матеріальної ілюзії.

Коментарі

Немає коментарів
Politiko – перша українська політична соціальна мережа, яка об'єднує політиків, експертів, журналістів, лідерів партій та виборців України в рамках одного співтовариства.

Записи по темі