Блоги → Перегляд
Мітки Діалоги

УЧИТЕЛЬ І УЧЕНЬ. ДІАЛОГИ. КНИГА ІІ

Неділя, 16:46, 20.06.21

Рейтинг
6 0
Переглядів
373

0
0

ДІАЛОГИ

35

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, як оцінюється нинішній час у Священних Писаннях?

УЧИТЕЛЬ. Вік, у якому ми живемо, оцінюється як період занепаду та руйнування цивілізації. Це час, коли більшість освічених і культурних людей не вірять в існування Всевишнього Господа, в існування безсмертної душі, коли наукові знання відвернули людський розум від шляху духовності, коли чуттєві задоволення та розкіш життя стають ідеалами земного існування і людські істоти вироджуються в біомашини для придбання грошей.

36

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чи обов’язково потрібно належати до якоїсь офіційної релігії, щоб усвідомити існування Всевишнього?

УЧИТЕЛЬ. Коли в людині є істинна віра, вона може досягти Бога шляхом будь-якої з класичних релігій (християнство, магометанство, іудаїзм, індуїзм, буддизм, зороастризм) чи окремих, таких як баптизм, ієговізм, адвентизм, п`ятидесятництво тощо. Якщо людина з відданістю і без фанатизму буде слідувати будь-яким з цих шляхів, вона з часом усвідомить існування Всевишнього Господа, який являється єдиним божеством для всіх релігій.

37

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, але кожна релігія і кожна секта стверджують, що лише та віра, яку сповідують саме вони, істинна, а всі інші – хибні. Як розібратися у цьому?

УЧИТЕЛЬ. До всього слід підходити зі здоровим глуздом. Усі Священні Писання світу говорять про одного й того ж Бога, хоча й називають Його по-різному: індуси – Крішною, буддисти – Шивою, іудеї – Ієговою, християни – Христосом, мусульмани – Аллахом, українці - Дателем Життя і т.д. Тобто всі народи вклоняються одному й тому ж Всевишньому Господу, хоча й називають Його по-різному. Таке розмаїття залежить від часу, місця та національності тих, хто вклоняється.

38

УЧЕНЬ. Тоді чому різні релігії і різні секти ворогують між собою?

УЧИТЕЛЬ. Дійсно, прихильники Крішни кажуть, що нічого не можна досягти без поклоніння Крішні; християни кажуть, що ніхто не може досягти Царства Небесного інакше, як через Христа. Христос, мовляв, є єдиним шляхом, і християнство єдиною істинною релігією, всі інші релігії і тим більше секти – хибні. Але це показує лише вузькість людського розуму: «Моя релігія істинна, всі інші – хибні!» Ствердження такого роду не можуть бути вірними. Не наша справа виправляти помилки інших релігій. Той, хто створив світи, у свій час виправить ці помилки. Саме з цією метою час від часу і посилаються на планети, де мешкають розумні живі істоти, представники Всевишнього Господа – месії, пророки і духовні учителі.

     Завдання кожної людини, яка народилася на світ, полягає у тому, щоб через ту чи іншу релігію або секту усвідомити існування Творця. Тому у Священних Писаннях й говориться, що всі релігії – це шлях до пізнання Бога.

39

 УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, у християнських вченнях, особливо у Новому Заповіті, часто говориться, що «Бог є любов і тільки любов». Чи так це насправді?

УЧИТЕЛЬ. Всевишній Господь має дуже багато форм і різних якостей. Віруюча людина, або ціла релігія, яка прагне шукати Бога лише в одному аспекті, сприймає Його лише в цьому одному аспекті. Лише та людина, яка усвідомила існування Всевишнього в Його незліченних формах та проявах, розуміє, що всі ці різноманітні форми та якості, такі як любов і ненависть, добро і зло та інші належать Творцю, тому що Господь багатоликий.

     Насправді Він далеко не схожий на добренького дідуся, який усім без винятку роздає приємні подарунки. У Священних Писаннях Сам Господь сказав: «Я – Бог справедливий і караю за гріхи батьків не лише самих батьків, але й їхніх дітей до третього і четвертого покоління».

40

УЧЕНЬ. Якщо можна назвіть хоча б деякі з форм, які має Господь.

УЧИТЕЛЬ. Всевишній Господь не лише чиста духовна особистість, яка незмінно перебуває на небі. Він може приймати форму будь-якого предмета чи живої істоти, якщо таке втілення вважатиме за потрібне. Тому віруюча людина може сприймати Його у тій формі, котра їй більше до вподоби. Це може бути статуя, статуетка, хрест або ікона тощо.

     Водночас вірно й те, що Він представляє Собою абсолютне Буття, Розум і Блаженство, які взагалі не мають якоїсь визначеної, а точніше зрозумілої для нас форми. Веди говорять про Нього одночасно як про особистість, котра має форму і атрибути, і як про Того, хто не має конкретної форми та стоїть вище від усіх форм і атрибутів.

 

ЗВЕРНЕННЯ

     Посилаю своє звернення до заможних і незаможних: до політиків і промисловців, державних службовців і депутатів, банкірів і підприємців, інженерів і юристів, лікарів і вчителів, військовослужбовців і правоохоронців, ремісників і селян – усіх благодійників, котрі забажають посприяти виданню наступних богоугодних книг: «Людина і Всесвіт», «Дорога до пекла і раю», «Учитель і учень. Діалоги», спрямованих на духовне просвітлення громадян та навернення до гармонійного, мирного і щасливого життя.

     Всевишній Господь віддячить кожному, хто щиро відгукнеться на цей заклик і не залишиться байдужим, бо він стане покликаним, а ім`я його буде навіки вписане до Вселенської Книги Пам`яті.

     Своє благодіяння ви можете перерахувати на картковий рахунок у ПраватБанку № 5457 0822 2653 6055 Куденко Олег Олександрович.

«Да не оскудіє рука дающого!» І да благословить вас Всевишній Господь!

 

     Олег Духовний

Коментарі

Немає коментарів
Politiko – перша українська політична соціальна мережа, яка об'єднує політиків, експертів, журналістів, лідерів партій та виборців України в рамках одного співтовариства.

Записи по темі