Блоги → Перегляд
Мітки Діалоги

УЧИТЕЛЬ І УЧЕНЬ. ДІАЛОГИ. КНИГА ІІ

Субота, 10:45, 17.07.21

Рейтинг
8 0
Переглядів
632

0
0

ДІАЛОГИ

90

УЧЕНЬ. Отже, Духовний Учитель пробуджує душі звичайних людей?

УЧИТЕЛЬ. Він лише допомагає їм пробудитися.

91

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чи потрібне повне відречення від світу заради просвітлення?

УЧИТЕЛЬ. Повне відречення означає смерть, а кому це потрібно? Достатньо й того, якщо ми відрікаємося від нього подумки, тобто відрікаємося від власних дурних вчинків, думок, невиконання Священних приписів. Фактичне відречення (відсторонення від праці, посвячення в монахи, бродяжництво) не являються абсолютною необхідністю.

92

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, скажіть, чи обов’язково святій людині володіти магічними здібностями, такими як зцілення, керування стихіями, входження в контакт з потойбічними силами?

УЧИТЕЛЬ. Існує величезна небезпека у володінні магічними силами. Володіння такою силою породжує зарозумілість та гордість. За неправильне використання цих сил, людина, після смерті, віками буде змушена томитися в чистилищі.

     Крім того, Бога неможливо відчути, поки в серці є найменше бажання оволодіти магічними силами. Божественне відчуття до таких людей не приходить.

 93

УЧЕНЬ. Значить, окрім пекла існує ще й чистилище?

УЧИТЕЛЬ. Безумовно. Чистилищем називається місце, де грішні душі чекають на винесення остаточного вердикту. Воно чимось нагадує, тільки дуже велетенську, камеру попереднього увязнення для злочинців. До них, у непроглядній пітьмі, час від часу доносяться моторошні звуки з пекла, від яких неможливо ні відгородитится, ні відкупитися.

94

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чи можливе несподіване просвітлення?

УЧИТЕЛЬ. В історії людства було багато прикладів несподіваного просвітлення, хоча демонічні натури при владі намагаються всіляко приховати такі факти від звичайних людей. Ті, хто жили в багатстві та розкоші, раптово відрікалися від світу. Такі несподівані переміни являються результатом духовних вражень від попередніх життів. Душа, котра в попередніх втіленнях прагнула до відчуття Всевишнього, нарешті, звільняється від прив’язаності до світських задоволень та концентрує всю свою увагу на Вищій Істоті.

95

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, навіщо потрібна твердість у вірі?

УЧИТЕЛЬ. Твердість у вірі потрібна для відчуття Бога як Реальності. Ніщо у цьому світі не здійснюється без твердості. Той, хто твердо вірить в існування Всевишнього, з часом може Його побачити або розмовляти з Ним, як з людиною.

96

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, поясніть, яким чином проявляється в людях Божественна сила?

УЧИТЕЛЬ. Бог однаково наповнює енергією всі живі істоти. Але існує різниця у розподілі та силі цієї енергії. Коли б люди володіли рівноцінними енергіями, то навіщо вони йшли б до гадалок, екстрасенсів, психотерапевтів, астрологів, духовних учителів? Напевно, не тому, що у них по два роги на голові. Вони йдуть до них, бо ті можуть розповісти їм щось таке, чого вони самі не можуть ні осмислити, ні побачити. Тобто вони володіють такими якостями чи знаннями, якими не володіють інші. Завдяки більшій силі енергії, а отже і знань та інших феноменальних якостей (інтуїція, ясно бачення тощо), люди приходять до них, щоб отримати відповіді на свої непрості запитання.

     У «Бхагавад-гіті» говориться, що в людині, яку шанує більшість за знання та творчі здібності, винятковим чином проявляється Божественна сила.

97

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чи потрібно для того, щоб усвідомили існування Всевишнього Господа, відрікатися від мінливого людського щастя?

УЧИТЕЛЬ. Не обов’язково. Людина може досягти розуміння Бога, залишаючись активною в матеріальному світі. Для цього потрібно хоча б раз на рік декілька днів проводити в усамітненні, молитися та вклонятися Йому, або мати спокійне місце неподалік від власного дому, куди можна було б час від часу усамітнюватися на декілька годин.

98

УЧЕНЬ. А що розуміється під усамітненням?

УЧИТЕЛЬ. Предмети похоті подібні до гострих стріл, котрі збуджують спрагу, а жадоба насолоди подібна до жадоби води. Тому жадоба до матеріальних насолод безмежна. І поки предмет спраги доступний для хворого, вилікувати його неможливо. Тому й говориться, що слід покинути те місце, де знаходяться ці предмети та деякий час побути на самоті. А коли жадоба згасне, можна повернутися до звичайного життя, не піддаючись на її спокуси.

99

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, що означає вираз «тримати в руках два мечі»?

УЧИТЕЛЬ. Цей вираз відноситься до попереднього питання щодо відречення від світу. У Писаннях повне відречення вважається таким, як небажання чинити спротив пасткам, котрі розставляє людині світ та заховатися від нього у міцній фортеці. Ні Будда, ні Христос, ні Мухаммед від світу не відгороджувалися, а жили в ньому, несучи світло іншим. На те вони й були Великими Учителями!

     Щодо звичайної людини, котра хоче духовно удосконалитися, їй потрібно залишатися в «стінах фортеці», тобто у власному домі. Покинувши домівку, їй доведеться боротися з голодом, холодом, спрагою та іншими відчуттями. Удосконалюватися краще у "фортеці" власного дому. Наше життя залежить від матеріальної їжі: якщо людині нічого буде їсти, її розум відвернеться від Бога.

     Навіщо віддалятися від світу, значно зручніше жити у своєму домі, тоді не потрібно буде турбуватися про їжу, та й рідні будуть поряд. І для потреб тіла все буде під руками, а в разі хвороби – буде кому доглянути. Це і означає «тримати два мечі» - меч мудрості і меч праці.

ЗВЕРНЕННЯ

     Посилаю своє звернення до заможних і незаможних: до політиків і промисловців, державних службовців і депутатів, банкірів і підприємців, інженерів і юристів, лікарів і вчителів, військовослужбовців і правоохоронців, ремісників і селян – усіх благодійників, котрі забажають посприяти виданню наступних богоугодних книг: «Людина і Всесвіт», «Дорога до пекла і раю», «Учитель і учень. Діалоги», спрямованих на духовне просвітлення громадян та навернення до гармонійного, мирного і щасливого життя.

     Всевишній Господь віддячить кожному, хто щиро відгукнеться на цей заклик і не залишиться байдужим, бо він стане покликаним, а ім`я його буде навіки вписане до Вселенської Книги Пам`яті.

     Своє благодіяння ви можете перерахувати на картковий рахунок у ПраватБанку № 5457 0822 2653 6055 довірена особа Куденко Олег Олександрович.

«Да не оскудіє рука дающого!» І да благословить вас Всевишній Господь!

     Олег Духовний

Коментарі

Немає коментарів
Politiko – перша українська політична соціальна мережа, яка об'єднує політиків, експертів, журналістів, лідерів партій та виборців України в рамках одного співтовариства.

Записи по темі