Блоги → Перегляд
Мітки Діалоги

УЧИТЕЛЬ І УЧЕНЬ. ДІАЛОГИ. КНИГА ІІ

Понеділок, 09:15, 19.07.21

Рейтинг
8 0
Переглядів
532

0
0

ДІАЛОГИ

100

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, що означає бути прив’язаним до тіла?

УЧИТЕЛЬ. Наприклад, чоловік прив’язується до жінки, яку кохає, а жінка, природно, кохає чоловіка і також привязується до нього. Звідси виникає прив’язаність до чужого тіла.

     Але існує ще й привязаність до власного тіла, коли людина занадто піклується про нього, леліє, відвідує спа-салони, надмірно наряджає та прикрашає його дорогоцінностями.  

     У зв`язку з цим, у Писаннях говориться: "Якщо розум просякнутий водою бажання матеріальних речей та надмірною увагою до тіла, Божественне просвітлення не наступить, яких би зусиль людина не докладала; буде лише втрата часу і праці. Але коли вода випаровується, відразу приходить духовне просвітлення і людина перестає бути рабом речей, рабом як свого, так і чужого тіла.

101

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, у чому причина людської зарозумілості?

УЧИТЕЛЬ.  Зарозумілість та гордість, тобто возвеличення свого «я» породжується невіглаством. І це серйозна перешкода, яка заважає душі удосконалюватися.

102

УЧЕНЬ. Чи існує якась користь у возвеличенні власного «я»?

УЧИТЕЛЬ. Жодної, бо земне тіло з усіма його звичками і забаганками, існує недовго. Тому, ким би людина не була: правителем, політиком, урядовцем, вченим, суддею, бізнесменом, її життя у порівнянні з вічністю триває одну мить. А це означає, що не має жодного сенсу гордитися собою, своїми досягненнями та возвеличувати своє маленьке власне «я». Невігластво не прикрашає нікого.

Ранкова молитва після пробудження

     Який дивовижний і безмежний Всесвіт, створений, о Господи, Тобою!

     Тисячі зірок сяють на небі, як золоте намисто з дорогоцінними каменями. Незчисленні сузір’я і галактики.

     Земля наповнена усіляким багатством і хлібом: переповнені, о Дателю Життя, Твої комори. І все співає Тобі безперервну хвалу! Амінь.

Вечірня молитва перед сном

     Отче, я доручаю себе Твоєму милосердю. Нехай береже мене Твоє святе Ім`я від усього, що віддаляє душу від Тебе. Я не шукаю чуттєвих задоволень, не шукаю слави. Я молюся про любов до Тебе, не заплямовану бажаннями, матеріальними речами, любов, яка виливається з глибини безсмертної душі.

     Зроби так, о Дателю Життя, щоб моя душа, зачарована силами природи, не забувала про Тебе, заплутавшись в липкому павутинні ілюзій, і не спокусилася матеріальними принадами, виплеканими Твоєю нижчою енергією.

     Я не маю ні інших богів, ні ідолів, окрім Тебе. Я не знаю, як оспівувати Тебе з достатньою відданістю. Не має у мене ні достатніх знань, ні достатньої любові до Тебе.

     Дай мені цю любов і Своє безмежне милосердя! Амінь.

103

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, що являє собою людське життя?

УЧИТЕЛЬ. Життя – це лише мить: і для робітника, і для правителя; і для того, хто володіє прекрасним здоров`ям, і для того, хто хворий. І розгадка життя лише в одному – в релігії. Релігія пояснює сенс життя і життя стає легким і радісним. Без цього воно, лише непотрібний тягар.

104

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, чому живі істоти мають шанувати Духовного Учителя?

УЧИТЕЛЬ. Раніше було сказано, що істинний Духовний Учитель являється представником Всевишнього Господа. Батько й мати дають нам лише тіло, а Учитель вказує шлях до спасіння. Тому розумні люди поважають його навіть більше за батьків, бо ми – його духовні діти.

105

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, яким чином у людині проявляється віра?

УЧИТЕЛЬ. Віра проявляється в залежності від особистих якостей людини. В одній вона проявляється як енергія діяльності, праці, в другій – у глибокій набожності, в третій – у містичних пошуках, у четвертій – в її раціональній філософії і т.д. І ми будемо не праві, якщо скажемо іншим: ваші методи неправильні.

106

УЧЕНЬ. Учителю, да благословить Вас Господь, поясніть, що таке ідеал?

УЧИТЕЛЬ. Метою людського життя є накопичення знань про світобудову та Всевишнього Господа, тобто це єдиний ідеал, поставлений перед людством. Ні насолода, ні праця заради збагаченняне, слави, ні байдикування, а лише накопичення знань є ідеалом життя. Насолода і щастя швидко закінчуються, тому глибоко помиляється той, хто вважає, що насолода і почесті можуть бути метою і ідеалом.

     Причина всіх нещасть у світі полягає в тому, що люди, через власну дурість, нерозумно вважають прагнення до багатства, насолод та почестей єдиним ідеалом, до якого слід прагнути. Але проходить час і людина починає розуміти, що і задоволення, і страждання – однаково великі вчителі. Страждання веде до істини через біль, а задоволення – через надмірність, яка також призводить до болю та страждань.

ЗВЕРНЕННЯ

     Посилаю своє звернення до заможних і незаможних: до політиків і промисловців, державних службовців і депутатів, банкірів і підприємців, інженерів і юристів, лікарів і вчителів, військовослужбовців і правоохоронців, ремісників і селян – усіх благодійників, котрі забажають посприяти виданню наступних богоугодних книг: «Людина і Всесвіт», «Дорога до пекла і раю», «Учитель і учень. Діалоги», спрямованих на духовне просвітлення громадян та навернення до гармонійного, мирного і щасливого життя.

     Всевишній Господь віддячить кожному, хто щиро відгукнеться на цей заклик і не залишиться байдужим, бо він стане покликаним, а ім`я його буде навіки вписане до Вселенської Книги Пам`яті.

     Своє благодіяння ви можете перерахувати на картковий рахунок у ПраватБанку № 5457 0822 2653 6055 довірена особа Куденко Олег Олександрович.

«Да не оскудіє рука дающого!» І да благословить вас Всевишній Господь!

     Олег Духовний

Коментарі

Немає коментарів
Politiko – перша українська політична соціальна мережа, яка об'єднує політиків, експертів, журналістів, лідерів партій та виборців України в рамках одного співтовариства.

Записи по темі